dimarts, 9 de novembre del 2010

109 Eisenbahnstrasse


Per tot Leipzig hi ha moltes cases abandonades, després de la reunificació d'Alemanya , els alemanys de l'est els va faltar temps per empaquetar i marxar. De fet encara hi ha botigues abandonades amb l'aparador, exhibint uns mobles que no van vendre i que ja no seran mai de ningú. És per això que hi ha molts projectes per tornar-les a restaurat, un d'aquest són les Wächterhäuser ( casa okupes, com les solc anomenar, però no és una traducció justa). Aquestes cases són cedides pel propietari a una associació, la Haushalten e.V. que és qui administra les propietats. Aquests edificis es deixen a joves o a gent sense recursos perquè hi visquin i en molts casos, perquè hi facin activitats culturals. D'aquesta manera es dóna vida a una part de la ciutat que necessita reconstruir-se.

I on vaig a sopar normalment? Doncs a la Wächterhaus del costat de casa hi fan una Volksküche ( cuina popular), en què pagues un preu significatiu i et donen un plat vegetarià. No és només un menjador social, també és un lloc de reunió i d'organizació. Des de les Wächterhäuser organitzen les manifestacions, ara n'hi ha hagut una a Alemanya contra el transport de residus de l'energia nuclear i la setmana passada en van estar parlant.

Però també hi ha Volksküche en cases okupades de veritat o només com a comunes, sense que l'edifici tingui un estatus especial.

El menjar varia segons la Vokü, normalment són sopes, pasta amb salses vegetarianes, hamburgueses vegetals...

Ara que ja he explicat el concepte general, només fa falta que vingueu i les proveu!! :D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada